Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lastbil gled av vägen och välte "otroligt halt"

En lastbil har glidit av vägen och vält i Forsbacka. Foto: Roger Nilsson

En lastbil har glidit av vägen och vält i Forsbacka.

Det är en av flera trafikolyckor som inträffat på de glashala vägarna, enligt räddningstjänsten.

– När man står på vägen är det som att stå på vinteris, säger Jonas Asplund, räddningsledare på Gästrike räddningstjänst.

Det är kallt på marken men fuktigt i luften, vilket lett till isbildning på våta vägbanor på flera håll. I Gävleborgs och Västernorrlands län varnar för SMHI för plötslig ishalka.

I Forsbacka mellan Sandviken och Gävle åkte en lastbil av vägen och välte vid 15-tiden på tisdagseftermiddagen.

– Den har glidit ner i diket och hamnat på sidan. Det är otroligt halt på vägen och det är många bilister som blir förvånade, säger Jonas Asplund, räddningsledare på Gästrike räddningstjänst.

Flera bilolyckor

Föraren ska ha slagit i huvudet, men inte vara allvarligt skadad.

– Han fick åka med ambulans, men det var inga större skador. Han åkte med på rutinkontroll, säger Jonas Asplund.

Flera varningar om halt väglag har gått ut i området under dagen. Men ändå har många olyckor inträffat. Dock inte någon som lett till allvarliga personskador.

– Det har varit ett flertal trafikolyckor under dagen. De flesta småvägarna har haft tillbud. Vi har inte behövt åka ut på alla då det inte varit personskador, säger Jonas Asplund.