Komikern och skådespelaren Lasse Eriksson blev 61 år gammal.
Komikern och skådespelaren Lasse Eriksson blev 61 år gammal.

Lasse Eriksson död i natt

Publicerad
Uppdaterad
Lasse Eriksson, 61, föll ihop på scenen i Uppsala i går kväll.
Komikern och skådespelaren fick hjärtmassage inför en chockad publik - men hans liv gick inte att rädda.
- Vi vet inte om han dog i ambulansen eller på sjukhuset, säger Kenneth Sundin vid polisen i Uppsala.
Gårdagens föreställning av succéshowen "4 lyckliga män 2" skulle precis avslutas på Reginateatern i Uppsala när komikern Lasse Eriksson plötsligt föll ihop på scenen.
- Det var precis i finalen, han tog sig på bröstet och försökte ta sig av scenen, men ramlade, säger en person som satt i publiken.
- Jag hörde att han sa "aj, aj, aj" i mikrofonen.
Ingen i publiken förstod vad som hände.
- Föreställningen är fylld av överraskningar. Ingen förstod att det var på riktigt förrän en av de andra skådespelarna klev fram och sa att Lasse hade skadat sig och frågade om det fanns någon sjukvårdspersonal på plats, säger besökaren.

Fick hjärtmassage på scen

Flera sjukvårdskunniga tog sig upp på scenen.
Enligt publik och teaterkolleger till Lasse Eriksson fick han hjärtmassage på scenen.
- De lade honom på rygg och gav honom hjärtmassage. Han låg helt stilla, vi såg inte att han rörde på sig, det var riktigt obehagligt, säger en teaterkollega.

Ingen känd sjukdomsbild

Ambulans var snabbt på plats och Eriksson fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Dit kom även hans familj. Men Lasse Eriksson var, enligt polisen, död redan när ambulansen nådde akuten.
23.20 i går kväll kontaktade de polisen i Uppsala och meddelade dem att den folkkäre skådespelaren var död.
- Vi misstänker inget brott, men eftersom det inte går att fastställa dödsorsaken hamnar det på vårt bord. Det fanns känd ingen sjukdomsbild, säger Kenneth Sundin.
Kroppen ska nu genomgå en rättsmedicinsk undersökning.
Enligt uppgift från andra teaterkollegor visade Lasse Eriksson inga tecken på att må dåligt tidigare under kvällen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag