Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läsarna: Vi vill sluta INNAN 65

Foto: Jessica Gow / Scanpix

Statsminister Fredrik Reinfeldt öppnar för att vi ska jobba tills vi fyller 75 år.

Men Expressen.se:s läsare vill gå i pension betydligt tidigare.

Hela 56 procent vill sluta jobba innan de fyller 65.

I en intervju med Dagens Nyheter öppnar statsminister Fredrik Reinfeldt för ett betydligt längre arbetsliv än i dag.

- Att anställa någon som är 55 år som säger "ja, jag tänker jobba tills jag är 75 år", det är 20 år, det är en väldigt intressant och långvarig arbetsrelation jämfört med om den här personen ska försöka börja trappa ned om sex-sju år, säger han till DN.

Bara två procent vill jobba till 75

Men om man ska tro resultatet från en omröstning på Expressen.se är det inte särskilt många som kan tänka sig att jobba så länge. Bara två procent av läsarna vill gå i pension först vid 75 års ålder.

"Skicka ut alla arbetslösa ungdomar i arbete och låt i stället de äldre ta pension i lugn och ro vilket de förtjänar efter ett långt arbetsliv", skriver Agneta Seidl på Expressen.se.

Faktum är att de flesta som röstat inte ens vill jobba tills de är 65 år. Hela 56 procent vill gå i pension tidigare.

"Politiker kan säkert arbeta, till de är 100. En del orkar knappt arbeta till de uppnår allmänpension", skriver Lars Segerlund på Expressen.se.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.