Marit Paulsen, FP, Eva-Britt Svensson, V, Gunnar Hökmark, M, Marita Ulvskog, S, Carl Schlyter, MP, Lena Ek, C, Ella Bohlin, KD, Sören Wibe, Junilistan.
Marit Paulsen, FP, Eva-Britt Svensson, V, Gunnar Hökmark, M, Marita Ulvskog, S, Carl Schlyter, MP, Lena Ek, C, Ella Bohlin, KD, Sören Wibe, Junilistan.

Läsarna: Ulvskog är kvällens vinnare

Publicerad
Uppdaterad
Expressen.se:s läsare utser Marita Ulvskog till kvällens vinnare medan Junilistans Sören Wibe får bottenbetyg. Debatten som helhet sågas av de flesta läsare som tycker den var alldeles för rörig.
" Alldeles för kackligt, man blev inte klokare efter debatten", skriver signaturen Tyckmycken.
29  procent av Expressen.se:s läsare tycker Marita Ulvskog gjorde bäst i från sig i slutdebatten, medan Junilistans Sören Wibe hamnade i botten med tre procent av läsarrösterna. Tvåa kom Gunnar Hökmark som 20  procent av läsarna tycker gjorde det bästa intrycket. Marit Paulsen kvalar in på en tredjeplats med 19 procent av läsarrösterna och sedan är det ett ganska stort gap ner till fyran Lena Ek på elva procent.

"Kackligt"

Som helhet får debatten lågt betyg av läsarna och i diskussionsforumet är det många som tycker att den var rörig.
Signaturen  Tyckmycken skriver: "Alldeles för kackligt, man blev inte klokare efter debatten. Stressande och stressad programledare. Botten". Signaturen Adolf är inne på samma spår: "Vilken Hönsgård, 5 höns och 3 tuppar som kacklar i mun på varandra, därtill en programledare som knäcker Clabbe af Geijerstam i snabbsnack. Vad sa dom? " , skriver han.

Piratpartiet saknade

Andra tycker att det var dåligt att inte Piratpartiet, som har ökat sitt väljarstöd, inte fick vara med.
"Skandalöst att inte Piratpartiet fick vara med trots att de är det tredje största partiet enligt senaste och bästa opinionsmätningen och förväntas ta två mandat.
Man måste ha med de partier som har bäst chans att få mandat såklart. Saknar betydelse om dom sitter där nu.Återigen ett försök av etablissemanget att försöka tiga ihjäl Piratpartiet" skriver signaturen Klartexten.

FOTNOT: I listan hittar du information om alla toppnamnen som kan guida dig i valet.
Expressens politikreporter Karin Johansson studerar formkurvor, styrkor och svagheter - och reder ut nyttan med personkryssen i Europavalet.
I listan hittar du även uppstickarna som slåss om din röst utanför studion.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag