Läsarna: Fel av Wanja att sitta kvar

Publicerad
Hon fick till slut över samtliga femton förbund på sin sida.
Men folket är inte nådiga i sin dom.
"Förstår inte dessa människor att det finns en smärtgräns, även för i vanliga fall lojala medlemmar och väljare", skriver exempelvis signaturen gnon49 på Expressen.se.
Beskedet att Wanja Lundby-Wedin sitter kvar som LO:s ordförande har väckt kritiska reaktioner hos Expressen.se:s läsare. Vid 22.30-tiden på måndagskvällen hade 4810 personer röstat i frågan om det var rätt att Lundby-Wedin fick sitta kvar som ordförande, och 90 procent svarade nej på frågan. I diskussionsforumet debatterades frågan flitigt och på några timmar hade hela 218 inlägg gjorts- så gott som samtliga kritiska. Signaturen gnon49 skriver:
"Förstår inte dessa människor att det finns en smärtgräns, även för i vanliga fall lojala medlemmar och väljare. Någon gång tryter tålamodet. Behålla makten eller medlemmarna, LO får välja. Och ta med sig Socialdemokratin i fallet när väljarna får säga sitt. Ja herregud en sån soppa dom kokat ihop."

Gratulerar Alliansen

Även signaturen Cartwright är kritisk:
"Herregud!Vet hon verkligen inte vad MEDLEMMARNA tycker?!Eller skiter hon helt sonika i vad hennes arbetsgivare anser..?
Förmodligen.Vill härmed gratulera Alliansen till en promenadseger nästa år. "
Signaturen zap71 tycker också att LO struntat i sina medlemmar:
"Läser inte topparna hur opinionen ser ut?? I princip alla mätningar visar att MEDLEMMARNA inte VILL ha kvar henne som ordförande för LO. Hon säger sig nu vara villig att arbeta mer för medlemmarnas bästa... Vad är skillnaden nu mot före pensionsskandalen??! Hade det inte varit för skandalen, hade hon alltså verkat MINDRE för medlemmarnas bästa.... Eller? "
Singaturen Unkas tror att Wanja Lundby-Wedin kommer att få svårt med trovärdigheten i framtiden:
"Ska verkligen bli ett intressant att höra Wanjas 1 maj tal om jämlikhet och solidaritet ".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag