Cathy älskar att springa och hämta bollar.Cathy älskar att springa och hämta bollar.
Cathy älskar att springa och hämta bollar.
Medan Cathys ägare skrev brevet låg hunden och sov nöjd intill.Medan Cathys ägare skrev brevet låg hunden och sov nöjd intill.
Medan Cathys ägare skrev brevet låg hunden och sov nöjd intill.
Tragiskt nog har Cathy drabbats av bröstcancer.Tragiskt nog har Cathy drabbats av bröstcancer.
Tragiskt nog har Cathy drabbats av bröstcancer.
Hon älskar att simma och leka i vattnet, skriver ägaren i brevet.Hon älskar att simma och leka i vattnet, skriver ägaren i brevet.
Hon älskar att simma och leka i vattnet, skriver ägaren i brevet.

Läs hjärtevärmande brevet till djurplågaren

Publicerad

Deras hund svältes, brändes med cigaretter och blev slagen.

Nu har familjen som räddade hunden Cathy skrivit ett hjärtevärmande brev till djurplågaren som nästan tog livet av deras bästa vän.

Hur skulle du reagera om någon hade misshandlat hunden som du älskar?

För tre år sedan blev pitbull-hunden Cathy omhändertagen av djurskyddsmyndigheten i New York efter att hennes ägare blivit vräkt. Då var hunden undernärd och led av flera hudinfektioner, bland annat till följd av brännmärken från cigaretter.

Cathy skickades till ett hundhem för adoption. Men hennes chanser att hitta en ny familj bedömdes som låga på grund av att pitbullrasen inte är en populär hundsort att adoptera.

Brevet har hyllats

Men Cathy hade tur. En familj tog hunden under sina vingar och gav henne ett nytt liv och en ny familj. Och nu har de skrivit ett långt brev till den förra ägaren.

Brevet, som publicerades på Craigslist, har hyllats och snabbt fått stor spridning. Mycket beroende på familjens totala avsaknad av ilska gentemot personen som skadade deras hund. I stället berättar de hjärtevärmande om hur Cathy lever ett liv i säkerhet och trygghet tillsammans med personer som älskar henne.

 

Läs brevet som har berört tusentals:

 

För tre år sedan vräktes ni från 20 Catherine St 13 B. Jag har er hund.

 

Den 9 februari 2011 blev ni vräkta från en lägenhet på 20 Catherine Street. Er gamla röda pitbull blev omhändertagen av myndigheterna och tagen till hundstallet för att avlivas. Hon var rejält mager och hade hemska inflammationer i huden. Hon hade fött många valpar. Väldigt många. Hon hade till och med genomgått ett kejsarsnitt, av ärret på hennes mage att döma. På hundstallet sa de att hon var tolv år gammal. Hon hade också en lätt förlamning i ansiktet och det fanns brännmärken från cigaretter på hennes huvud och öron.

Jag tänker att ni hade det rätt dåligt, eftersom ni blev vräkta. Jag hoppas att ni fått ett bättre liv under åren som gått. Även om det är osannolikt att ni någonsin kommer att läsa det här brevet, så ville jag att ni skull veta att jag har er hund och att hon har det jättebra.

Djurvårdsmyndigheterna döpte henne till Cathy, efter Catherine Street. Hon blev omhändertagen för att de ville utreda om hon var utsatt för djurplågeri (så mager var hon) och sedan blev hon direkt uppsatt på listan med djur som skulle avlivas, vilket är sådant som händer varje dag på hundstallet. Jag gillar gamla hundar och jag älskade Cathys lilla sneda ansikte. Så en hundräddare tog henne åt sidan och skickade henne norrut till mig.

Hon gick upp i vikt och återhämtade sig från sina inflammationer. Nu glänser hennes päls och jag kan inte längre se de där små runda cigarettbrännmärkena längre. Vi steriliserade henne (hennes hormoner var helt ur spel efter alla kullar hon fött). Hon har varit underbar med min lilla dotter och våra två andra hundar. Som det visade sig så älskar hon att simma. Hon älskar att springa och hämta saker. Om hon verkligen var tolv år då 2011 så skulle hon vara 15 i dag, men om hon verkligen var det tvivlar jag på att hon fortfarande skulle kunna gå på långa vandringar med mig, simma och hämta bollar från vattnet i bukten tills hon nästan inte orkar stå upp längre... även om hennes ansikte börjar bli lite vitt. Hon är verkligen en ambassadör för sin ras. Även människor som inte tycker om pitbulls stannar och klappar henne medan hon glatt viftar på svansen. Hon älskar att sova i solstrålarna, och hon är så glad när hon får gå på promenader eller simma så att hon viftar på svansen för varje steg hon tar.

Hon sover intill mig medan jag skriver detta, och grymtar av belåtenhet. Hon sover faktiskt i min säng varje natt. Er hund är en fantastisk hund. Vi älskar henne så mycket. De här tre åren vi fått med henne har givit oss (och henne) så mycket glädje.

Om du ser detta, så skulle vi vilja veta hur gammal hon är och vad ni hade för namn på henne. Be också en bön för henne eftersom hon snart ska operera sina spenar för att ta bort några knölar. Tyvärr är risken för bröstcancer stor hos tikar som inte steriliseras och som får många valpar, så Cathy har drabbats av det. Som tur var upptäckte vår veterinär det tidigt, så jag hoppas att Cathy kan få många fler lyckliga år med oss. Hon är verkligen den bästa hunden.

PS. Ni kan inte få tillbaka henne".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag