Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Läs chatten med
K-G Bergström

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Läsarna fick chatta med K-G Bergström om folkpartledaren Jan Björklund efter partiledarutfrågningen. Läser du detta i vår iPhone-app? Klicka här för att följa chatten.

K-G BERGSTRÖMS ANALYS EFTER PARTILEDARUTFRÅGNINGEN:


En gåta att han inte har bättre opinionssiffror


■ Jan Björklund är troligen den allra tydligaste av alla partiledare. Han säger vad han tycker. Oavsett om det innebär kritik av Fredrik Reinfeldt (för- svaret särintresse) eller partivännen Birgitta Ohlsson (samarbete med MP). Han erkänner också öppet politiskt "inkor- rekta" ståndpunkter som tveksamhet till en tredje pappamånad. Han säger nej till regeringssamarbete med S. Den dörren är därmed stängd så länge han är partiledare.


■ Skolministern drar sig inte för att kritisera skolorna – både friskolor och kommunala. Dels för att de inte är tillräckligt intresserade av Mate- matiklyftet dels för att inte alla satsar på karriärtjänster för lärare.


■ Det är en gåta att en så rak och tydlig politiker inte har bättre opinionssiffror.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.