Lars Törnman: Sahlin har det fulla ansvaret

Publicerad
Uppdaterad
Missnöjet med Mona Sahlin är större än någonsin. Flera tunga namn inom rörelsen lägger ansvaret för opinionsraset på S-ledaren. - Om S vill vinna valet så vet jag tusan om Sahlin verkligen kan sitta kvar som partiledare, säger Lars Törnman, Kirunapartiet, tidigare socialdemokrat.
Flera tunga namn inom arbetarrörelsen lägger ansvaret för de dåliga opinionssiffrorna på S-ledaren.
- Hon har det fulla ansvaret, absolut. Hon är ju ledaren, säger Lars Törnman till Expressen.

Växande missnöje

Han tror att det krävs ett partiledarbyte för att ta hem valet 2010.
- Om S vill vinna valet så vet jag tusan om Sahlin verkligen kan sitta kvar som partiledare.
- Jag vet inte om partiledningen verkligen har förstått att det råder ett växande missnöje med Sahlin ute bland människorna, säger han.
Förre LO-basen Stig Malm är också tydlig med vem som bär ansvaret för kräftgången i opinionen.
- Det är ju alldeles klart att Sahlin som ordförande för partiet har ansvaret, säger han.

Någon yngre

Göran Greider, vänsterdebattör och chefredaktör på Dala-Demokraten, skulle helst se en annan partiledare.
- I en drömvärld hade hon för det första inte blivit vald, utan det hade blivit någon annan, någon yngre person som inte är formad av 20 års toppolitik.
- Om jag fick bestämma skulle hon inte vara partiledare, men jag vet att det inte blir så, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag