GJORDE BRA VINST. När Vänsterpartiets Lars Ohly sålde sin lägenhet gjorde han en vinst på 600 000 kronor. "En otäck utveckling", säger han. Foto: Roger Vikström
GJORDE BRA VINST. När Vänsterpartiets Lars Ohly sålde sin lägenhet gjorde han en vinst på 600 000 kronor. "En otäck utveckling", säger han. Foto: Roger Vikström

Lars Ohly sålde lägenheten - inte nöjd med vinsten

Publicerad
Uppdaterad
När vänsterledaren Lars Ohly sålde sin lägenhet gjorde han vinst - på 600 000 kronor.
- Det är inget jag jublar över, säger han.
Lars Ohly och hans sambo Åsa Hagelstedt köpte 2006 en fyrarummare på Ringvägen på Södermalm i Stockholm.
Då var priset 3,5 miljoner kronor.
Men när de skulle sälja bostaden tre och ett halvt år senare hade priset stigit till 4,1 miljoner kronor. Vinsten blev 600 000 kronor.

"En otäck utveckling"

- Det är inte klokt, en otäck utveckling. Jag vet ju att det finns lägenheter som står tomma i dag av det enda skälet att ägarna väntar in rätt läge att sälja, säger han.
I går presenterade de rödgröna en överenskommelse om just bostadspolitiken. Och receptet stavas fler hyresrätter.
- På kort sikt finns ingen lösning. Men vi måste börja bygga mer - då kan vi göra det mindre lönsamt att spekulera i bostäder, säger Lars Ohly.

"Ingen katastrof"

Vad skickar då det för signaler till den som köpt dyrt i dag och som riskerar att förlora en del av sitt kapital med er politik?
- Den risken är väldigt liten så stor som bostadsbristen är. Det vi kan hoppas på är att motverka prisuppgången. Men skulle det vara så att vi får en situation där bostadsrättsinnehavarna bara får ut det de lagt ut så tycker inte jag att det är någon katastrof, hehehe.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag