Allt fler vänsterpartister kräver nu att Lars Ohly ska avgå som partiledare. Foto: Christian Örnberg
Allt fler vänsterpartister kräver nu att Lars Ohly ska avgå som partiledare. Foto: Christian Örnberg

Lars Ohly: Jag har lusten att sitta kvar

Publicerad
Uppdaterad
Den interna kritiken växer mot Lars Ohly och nu vill var fjärde distriktsordförande att han avgår, uppger SVT:s "Aktuellt".
- Jag har lusten att sitta kvar som partiledare och det vore nästan larvigt om jag inte öppet berättade det, säger Ohly till Expressen.se.
Allt fler vänsterpartister kräver nu att Lars Ohly ska avgå som partiledare i samband med partiets kongress 2012. Var fjärde distriktsordförande vill nu att Ohly kliver åt sidan, uppger SVT:s "Aktuellt".
Riksdagsledamoten Jens Holm säger att det är olyckligt att Ohly så tydligt sagt att han vill sitta kvar över valet 2014, då han menar att det kan hämma diskussionen och avskräcka andra kandidater från att anmäla sitt intresse. 

"Jag är beredd"

Vänsterpartiets tidigare EU-parlamentariker och numera riksdagsledamot Jonas Sjöstedt säger att han kan tänka sig att kandidera- om Ohly inte gör det.
- Om Ohly kandiderar, så gör jag inte det. Men om han väljer att träda tillbaka så är jag beredd, om jag känner stöd. Men det är inte givet, det finns många namn, säger han till TT.
Ohly har dock inga planer på att avgå.

Bra med besked

- Jag tycker att det är väldigt bra att flera kandidater ställer upp, och det är också bra att jag gett besked att jag ställer upp. Det är viktigt att gå fram och säga att man vill. Jag tycker inte att jag avskräcker andra kandidater genom att säga att jag har lusten att sitta kvar som partiledare, utan det vore nästan larvigt om jag inte öppet berättade det, säger Ohly.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag