Lars Ohly: "Det har redan skadat arbetarrörelsen"

Publicerad
V-ledaren Lars Ohly tror inte att AMF-skandalen och den hårda kritiken mot Wanja Lundby-Wedin kommer att blåsa över på några månader.
- Det har redan skadat arbetarrörelsen och det blir svårt att med tydlighet stå för rättvisa och kritisera orimliga löner och villkor, framför allt för Wanja själv. Det kommer att ligga kvar ett bra tag, säger han.
Ohly vill inte uttala sig om det var rätt eller fel att låta Lundby-Wedin sitter kvar.
- Men jag förbehåller mig rätten att vara väldigt kritisk till att hon och andra i LO accepterat orimliga löner och pensionsvillkor. Det måste motarbetas och det har Lundby-Wedin inte lyckats med.
Nu är det upp till alla inom arbetarrörelsen att visa att den står för en politik som bryter med orättvisor och orimliga löner, anser han.
- Om vi lyckas med det kan nog människor bortse från de problem som AMF-skandalen ställt till med.
Han konstaterar att Wanja Lundby-Wedin, som LO-ordförande, måste tala 1 maj och där ta upp de ökande skillnaderna.
- Jag hoppas att hon lyckas och blir trovärdig igen, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag