Larm om två våldtäkter i Rättvik

v
Foto: Google maps

Under natten har polisen fått larm om två våldtäkter i centrala Rättvik.

Polisen skriver på sin hemsida att det rör sig om två brott som är oberoende av varandra.

Klockan var strax före fyra på lördagsmorgonen när polis larmades till en adress i central Rättvik, Dalarna. Förbipasserande hade då stött på en ung vuxen kvinna som berättade att hon blivit våldtagen.

När polisen väl anländer till platsen kom de i kontakt med ytterligare en kvinna, som även hon vittnade om att ha blivit utsatt för en våldtäkt. 

Polisen skriver att det är oklart om de båda misstänkta brotten fullbordats.

Polisen menar att det utreds som två separata händelser, även om en koppling inte går att utesluta.

– Det är otroligt viktigt att vi kan lösa det här, kommenterar polisens presstalesperson Mats Öhman.

– Det här är oberoende av varandra. Sen om det är samma gärningsperson eller gärningspersoner som kan ha med varandra att göra det vet vi inte än men det ska utredas. Men det är inte orimligt att tro att det är så.

En av kvinnorna ska ha pekat ut ett område vidd Rättviks vårdcentral där brottet ska ha begåtts. Under morgonen är platsen avspärrad och en teknisk undersökning kommer att utföras med hjälp av specialsökhundar, berättar Öhman.

– Jag hoppas att vi kan få fram en andra brottsplats också, säger Öhman.

Kan ha blivit överfallna

Ingen gripen misstänkt för brott. Polisen skriver att ärendet utreds som våldtäkt, alternativt försök till våldtäkt. Huruvida det rör sig om överfall går inte att utesluta.

– Det är inte någon som de angett att de känner i alla fall, säger polisens presstalesperson Mats Öhman.

De båda kvinnorna har fått vård på sjukhus, säger Öhman. Men de har pågrund av brottets natur inte förhörts mer än att polisen pratat med dem på plats.

Artikeln uppdateras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.