Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skottlossning utomhus i Husby – ingen skadad

En skottlossning har inträffat utomhus i centrala Husby i Stockholm på lördagskvällen.

Skott har avlossats mot en man i 20-årsåldern, som klarat sig undan, erfar Expressen.

En man i övre tonåren har gripits, enligt uppgifterna.

En förundersökning har inletts om försök till mord och grovt vapenbrott.

Klockan 19.09 larmades polisen om höga smällar i centrala Husby i Stockholm. 

Initialt kunde polisen inte bekräfta vad som hade orsakat smällarna. Strax innan klockan 20.00 bekräftar sedan polisen att det rör sig om en skottlossning som skett utomhus.

– Vi har tecken på att det skett en skottlossning, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Uppgifter: Skott mot man i 20-årsåldern

Enligt uppgifter till Expressen avlossades skott mot en man i 20-årsåldern, som klarade sig undan. En man i övre tonåren har gripits, enligt uppgifterna.

Polisen har inga uppgifter om skadade efter händelsen. Ett antal personer har tagits in för kontroll, men ingen är i nuläget gripen.

– Det går inte att säga om de här personerna som tagits för kontroll kommer att bli kvar eller om de kommer att släppas, säger Daniel Wikdahl.

Polisen meddelade sedan att en man gripits misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Han anhölls senare av åklagare. Ett antal andra personer som frihetsberövades under insatsen släpptes sedan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.