Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man till sjukhus efter skottlossning i Uppsala

Foto: Google maps

En skottlossning misstänks ha inträffat i Uppsala. En skottskadad man kom på fredagskvällen in till sjukhuset, meddelar polisen.

Vid 21-tiden på fredagen fick polisen larm om ett pågående slagsmål med många inblandade personer i stadsdelen Gottsunda i Uppsala. Under slagsmålet hörde personer smällar som de uppfattade som skottlossning.

– I anslutning till händelsen inkommer det en skottskadad person till sjukhus. Sen har vi inte hela händelseförloppet klart för oss, men i nuläget pekar allt på att han har blivit skjuten där, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Den skottskadade mannen, som är i 25-årsåldern, skjutsades till akuten av en privatperson. Han är inte livshotande skadad men har inte förhörts.

– Det är en person som vi vet vem det är, säger Daniel Wikdahl.

Personerna som var inblandade i slagsmålet hade skingrats när polisen kom till platsen och det har enligt Daniel Wikdahl varit svårt att få fram vittnesuppgifter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.