Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man död efter misstänkt skottlossning i Örebro

Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen, om händelsen.
En förundersökning om mord har inletts.
Foto: BLALJUSBILDER
Under fredagskvällen larmades polisen om en trafikolycka i Örebro. På platsen hittar de en skadad person som sedan dör till följd av sina skador.
Foto: Google Maps

En man har dött efter en skottlossning i Örebrostadsdelen Varberga på fredagskvällen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen blivit skjuten i huvudet.

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Det var vid 18.12 på fredagen som polisen larmades till Varberga.

”Initialt kommer händelsen in som en trafikolycka och på plats kan polisen påträffa en skadad person samtidigt som det kommer in uppgifter om smällar i området kring Varbergagatan”, skriver polisen på sin hemsida.

– Det har skett någon form av skottlossning i anslutning till den här trafikolyckan, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin till TT.

Senare under kvällen bekräftade polisen att den skadade mannen avlidit och att de inlett en förundersökning om mord. Anhöriga har underrättats.

– En förundersökning om mord har inletts, men vi kan inte gå in på fler detaljer i nuläget. Vi har mängder av vittnen som fortfarande ska höras, säger Lars Hedelin till TT.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den skadade mannen, som satt i en bil, blivit skjuten i huvudet och två misstänkta gärningsmän ska ha setts fly brottsplatsen på en moped.

Polisen vill dock inte kommentera skadorna, enligt TT.

Polisen söker tips

Under natten har polisen utfört en brottsplatsundersökning och knackat dörr i området.

På sin hemsida uppmanar polisen den som sett något att ringa in med tips till 114 14.

”Vi vill att den eller de som har uppgifter att lämna i detta ärende antingen ringer Polisen på 114 14 och säger ”Tips” i talsvaret, skickar in tips via Polisen.se/Tipsa polisen eller tar kontakt med en polis på plats i området”.

Det finns ingen gripen i ärendet.

Så många brott anmäldes i Sverige 2021

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.