Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

14-åring svårt skadad efter skjutning – en anhållen

En person har blivit skjuten i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna.
Larmet till polisen inkom klockan 16.39 på lördagen.
Foto: Pontus Stenberg

En pojke blev skjuten utomhus i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna på lördagen – han är 14 år gammal, rapporterar P4 Sörmland.

Enligt uppgifter till Expressen blev han skjuten i ryggen.

– Vi har hållit ganska många förhör, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson.

Polisen larmades till en skottlossning i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna på lördagen. Enligt uppgifter till Expressen har en tonåring skjutits i ryggen och eventuellt även i vaden.

Pojken är 14 år, enligt P4 Sörmland. 

Hans tillstånd beskrivs som allvarligt men stabilt, och händelsen utreds som mordförsök.

– Ingen är gripen, vi har inget nytt om skadeläget, och har fortsatt jobba under natten med att bland annat hålla förhör, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson, under söndagsmorgonen.

Den senaste tiden har det varit flera skjutningar i Fröslundaområdet och i Eskilstuna, vilket har fått polisen att inleda en särskild insats ”i syfte att försvåra för inblandade att utföra nya attacker”, skriver polisen i Eskilstuna på Facebook.

– Insatsen går ut på att förebygga grova våldsbrott och är generell för hela staden, men vi prioriterar områden som i nutid är högst brottsbelastade, har Elin Johansson, kommunpolischef i Eskilstuna, sagt till Eskilstuna-Kuriren.

En anhållen

Enligt uppgifter till SVT sågs en person springa från platsen. Det vill inte polisen kommentera. De är intresserade av att få tips om lördagens händelse – och uppmanar möjliga vittnen att höra av sig på 114 14

Polisen kan inte bekräfta uppgiften om att en person skjutits i ryggen.

– Det är en person som är skjuten. Vi har en pågående insats som är under uppbyggnad. Vi har spärrat av en plats och budat tekniker dit, sa Peter Ström, vakthavande befäl vid polisregion Öst under lördagen.

Larmet till polisen inkom klockan 16.39 på lördagen. Efteråt pågick en stor polisinsats på brottsplatsen, som spärrades av för en teknisk undersökning.

På söndagen anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för skjutningen. ”Han inkom självmant till polisstationen här i Eskilstuna”, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl i polisregion Öst, till Eskilstuna-Kuriren.

Se mer:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.