Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skottskadad 17-åring dök upp på sjukhus

Det var strax efter klockan halv tio som polisen fick flera samtal från personer som hört skottliknande ljud i Flemingsberg.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisen utreder händelsen som en synnerligen grov misshandel.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

Polisen har fått flera larm om en misstänkt skottlossning i Flemingsbergs centrum söder om Stockholm och skickade en större personalstyrka.

En stund senare har en skottskadad 17-årig pojke kommit in till ett sjukhus i närheten. Han har träffats av två skott.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Strax efter klockan halv tio på måndagskvällen fick polisen flera samtal från personer som hört skottliknande ljud i Flemingsberg.

– Strax därefter fick vi uppgifter om att det kom in en person till en akutmottagning på ett sjukhus i närheten, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

Polisen har varit på plats på sjukhuset för att prata med den skottskadade pojken, som var någorlunda talbar.

– Han är inte livshotande skadad som det bedöms nu. Vi har öppnat en förundersökning på försök till mord, säger Lars Alvarsjö, stationsbefäl på polisen i Stockholm syd.

Polisen vet inte exakt var skottlossningen ägt rum.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

Ingen frihetsberövad

Från början utreddes händelsen som synnerligen grov misshandel. Polisen visste då fortfarande inte exakt var skottlossningen hade ägt rum.

– Vi är på plats för att prata med potentiella vittnen och kommer att få dit tekniker, säger Anna Westberg då.

Ingen är för tillfället frihetsberövad och enligt polisen är motivet fortfarande okänt.

– Vi har en utredningsresurs som jobbar på det i detta nu för att se om vi kan få fram någonting under natten, säger Lars Alvarsjö.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har den skottskadade pojken berättat att han och hans kamrater besköts när de var ute och promenerade. Polisen ska också undersöka om det finns ett samband med en skottlossning när en 15-årig pojke sköts med flera skott i benen i Huddinge, skriver tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.