Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

15-årig pojke sköts ihjäl vid skola i USA

En elev ska ha skadats och skolledningen uppger att alla elever är säkra.
Watson Chapel Junior High School i Pine Bluff i Arkansas i USA där en skolskjutning inträffade på måndagen. En elev har rapporterats vara skadad

En skolskjutning har inträffat i delstaten Arkansas i USA – händelsen har skett i Watson Chapel Junior High School i Pine Bluff.

En 15-årig pojke som sköts har dött av sina skador, skriver ABC.

Skolområdet Watson Chapel Junior High School i Pine Bluff var i lockdown och myndigheter larmades till platsen, enligt Watson Chapel skoldistrikt rapporterar tv-kanalen ABC.

En elev skadades och avled senare av sina skador. Ingen annan elev har skadats, enligt ABC.

Skolledningen betecknar händelsen som ”en isolerad incident”.

Misstänkt skytt gömde sig bakom buss

Den misstänkte skytten är också en 15-årig pojke. Han hittades senare bakom en buss i närheten av skolan där han gömde sig, rapporterar ABC. Enligt polisen finns det i nuläget inget känt motiv till händelsen, men det tros röra sig om en planerad handling och inte en slumpmässig.

Måndag var den första dagen som eleverna – som är mellan 14 och 18 år – hade återvänt till skolan för undervisning på plats efter att tidigare fått distansundervisning.

Pine Bluff ligger drygt sju mil söder om Arkansas delstatshuvudstaden Little Rock.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.