Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Område spärras av – bombtekniker på plats

Nu undersöker polisens bombtekniker platsen med det misstänkta föremålet – samtidigt som de spärrat av delar av området. Foto: Privat
Bombtekniker finns också på platsen. Foto: Privat

Mannen varnade människor att undvika det blå paketet.

Nu undersöker polisens bombtekniker platsen och det misstänkta föremålet – samtidigt som de spärrat av delar av området.

– Han ringde in till polisen klockan 11.04 och varnade att folk skulle hålla sig borta, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Det var vid lunchtid på tisdagen som en man i stadsdelen Årsta i södra Stockholm som larmade människor i närområdet om ett blått paket och uppmanade dem att hålla sig borta från föremålet. Han ringde dessutom till polisen.

Polis har larmats till platsen och de har nu spärrat av ett större område för att kunna kontrollera föremålet. 

– Ingen är gripen som misstänkt, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Det handlar om ett upphittat paket som bombgruppen undersöker under eftermiddagen. 

Vittne: "Stod någon man där och gapade"

Sven-Erik Olsson vid polisen i Stockholm sa vid lunchtid:

– Det stod någon man där och gapade och skrek att folk skulle hålla sig undan för något paket. Han var lite märklig den där mannen men vi tar det säkra före det osäkra och kontrollerar paketet, säger 

Mannen ringde själv in till polisen, berättade var han befann sig – och varnade för att människor skulle hålla sig därifrån. 

Samtalet kom in klockan 11.04.

– Det var svårt att kommunicera med honom och han pratade lite halvdan engelska, säger Sven-Erik Olsson. 

Stort område avspärrat

En person som bor i området berättar att polisen kom till platsen vid halv ett och att det avspärrade området är i storlek av en fotbollsplan.

Flera polispatruller ska vara på plats.

– Jag frågade polisen om vi bör vara rädda och de sa att vi inte bör blicka ut mot paketets riktning under tiden vi spärrat av, säger vittnet.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!