Nu undersöker polisens bombtekniker platsen med det misstänkta föremålet – samtidigt som de spärrat av delar av området. Foto: PrivatNu undersöker polisens bombtekniker platsen med det misstänkta föremålet – samtidigt som de spärrat av delar av området. Foto: Privat
Nu undersöker polisens bombtekniker platsen med det misstänkta föremålet – samtidigt som de spärrat av delar av området. Foto: Privat
Bombtekniker finns också på platsen. Foto: PrivatBombtekniker finns också på platsen. Foto: Privat
Bombtekniker finns också på platsen. Foto: Privat

Område spärras av – bombtekniker på plats

Publicerad

Mannen varnade människor att undvika det blå paketet.

Nu undersöker polisens bombtekniker platsen och det misstänkta föremålet – samtidigt som de spärrat av delar av området.

– Han ringde in till polisen klockan 11.04 och varnade att folk skulle hålla sig borta, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Det var vid lunchtid på tisdagen som en man i stadsdelen Årsta i södra Stockholm som larmade människor i närområdet om ett blått paket och uppmanade dem att hålla sig borta från föremålet. Han ringde dessutom till polisen.

Polis har larmats till platsen och de har nu spärrat av ett större område för att kunna kontrollera föremålet. 

– Ingen är gripen som misstänkt, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Det handlar om ett upphittat paket som bombgruppen undersöker under eftermiddagen. 

Vittne: "Stod någon man där och gapade"

Sven-Erik Olsson vid polisen i Stockholm sa vid lunchtid:

– Det stod någon man där och gapade och skrek att folk skulle hålla sig undan för något paket. Han var lite märklig den där mannen men vi tar det säkra före det osäkra och kontrollerar paketet, säger 

Mannen ringde själv in till polisen, berättade var han befann sig – och varnade för att människor skulle hålla sig därifrån. 

Samtalet kom in klockan 11.04.

– Det var svårt att kommunicera med honom och han pratade lite halvdan engelska, säger Sven-Erik Olsson. 

Stort område avspärrat

En person som bor i området berättar att polisen kom till platsen vid halv ett och att det avspärrade området är i storlek av en fotbollsplan.

Flera polispatruller ska vara på plats.

– Jag frågade polisen om vi bör vara rädda och de sa att vi inte bör blicka ut mot paketets riktning under tiden vi spärrat av, säger vittnet.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag