Lampa började brinna – spred sig vidare i lägenhet

Publicerad

Räddningstjänst larmades under natten till en lägenhetsbrand på Södermalm i Stockholm.

– Det är en lampa som har brunnit och sedan ramlat ner, så att det har börjat brinna på golvet, säger Kim Hellberg vid Storstockholms brandförsvar.

Larmet kom in strax innan 02.00 på natten mot måndagen.

Omfattningen på branden var inledningsvis oklar.

– Det har börjat brinna på golvet och i bjälklaget. Vi håller på och frilägger för att kontrollera hur det har tagit sig, säger Kim Hellberg.

Ett par timmar senare meddelade räddningstjänsten att branden var i mindre omfattning.

Ambulans skickades vid larmtillfället till platsen, och personer ska ha befunnit sig i lägenheten när branden bröt ut.

Enigt räddningstjänsten skadades dock ingen person.

Hur pass stora de materiella skadorna i lägenheten blev var under natten oklart.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag