Detonation vid lägenhet – misstänkt mordförsök

Se senaste nyheterna med Expressen TV
Balkongen till lägenheten har blivit bortsprängd.
Foto: Janne Åkesson/ Swepix
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisen har fått in larm om smällar i Jordbro söder om Stockholm.

Flera personer har ringt till polisen efter att de hört höga smällar i Jordbro söder om Stockholm. 

Polisen bekräftar att det rör sig om en detonation på en balkong vid en lägenhet. 

Händelsen utreds som mordförsök, alternativt allmänfarlig ödeläggelse.

Flera personer ringde till polisens ledningscentral klockan 22.40. Dessa personer hade hört en smäll i ett bostadsområde i Jordbro.

Vid midnatt meddelade polisen att en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse, alternativt försök till mord, är inledd.

I nuläget kan polisen inte gå in på detaljer kring händelsen, men bombskyddet är fortfarande på plats för att undersöka lägenheten och balkongen.

– Vi kan inte säga om det har funnits en tidigare hotbild mot adressen. Det är fortfarande en pågående insats, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisen.

När polisen kom till platsen kunde de konstatera att en mindre detonation hade orsakat de höga smällarna. Detta har orsakat skada på en balkong. Bilder från platsen visar att en balkongdörr blivit bortsprängd, och att en ruta krossats.

Polisen: ”Pågående insats”

Polisen meddelar att ingen person har kommit till skada. 

– Balkongen är inte helt förstörd. Men räcket och en bit av betongen har kommit till skada av smällen, säger Anna Westberg. 

Området kring balkongen är nu avspärrat. Polis och tekniker samt bomskyddet är på platsen för att undersöka vad som har hänt.

– Vi har en pågående insats. Polisen är i området för att hålla förhör. Men det är för tidigt för att säga om ett brott ligger bakom. 

Vet du mer? Tipsa Expressen!

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

• Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen 

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.