Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Explosion vid restaurang – rutor krossade

Flera rutor har krossats i en explosion i Märsta centrum, norr om Stockholm.Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX
Polisen fick in samtal om den höga smällen strax innan 03.00 på natten mot lördagen.Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX

En misstänkt explosion har inträffat vid en restaurang i Märsta, norr om Stockholm.

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse av polisen.

– Ja, det ser ut som att det är något som har exploderat, säger Mats Almqvist, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en restaurang i Märsta centrum strax innan 03-tiden på lördagsmorgonen, efter uppgifter om en misstänkt explosion.

– Vid 02.55 fick vi in samtal om en hög smäll. Polis på plats har konstaterat att entrén till restaurang O'Learys som ligger där är trasig, säger Mats Almqvist, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Polisen utreder allmänfarlig ödeläggelse

Smällen uppges även ha orsakat rökutveckling i lokalen, som utöver skadan på entrén också ska ha fått materiella skador inuti. Det ska däremot aldrig ha rört sig om någon utvecklad brand.

Inga personer har skadats, enligt polisen, som utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person har gripits misstänkt för händelsen.   

– Vi har inga frihetsberövade. Det vi gör nu är att vi försöker samla in vittnesuppgifter för att se om vi kan komma någonstans i utredningen, säger Mats Almqvist. 

Avspärrat för teknisk undersökning

Platsen har spärrats i väntan på att tekniker ska kunna genomföra en teknisk undersökning på platsen. Vad som orsakat explosionen eller vad motivet misstänks vara är inledningsvis oklart.

En källa uppger för Aftonbladet att skadorna på entrén tyder på att det kan vara en handgranat. Tidningen har talat med ett vittne som berättar att hennes hus skakade till och att hon beskriver explosionen som en bomb.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.