Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor polisinsats i Märsta – var inget

Efter larm från allmänheten inledde polisen på söndagen en förundersökning om olaga frihetsberövande i Märsta.

Det visade sig senare under kvällen att inget grovt brott hade begåtts.

Klockan 19.56 på söndagskvällen fick polisen samtal om händelsen, som ska ha inträffat på Tingvallavägen i Märsta.

– Vi har fått indikationer på att det eventuellt kan ha skett ett grovt våldsbrott i området. Men det är så pass vaga uppgifter i nuläget att jag inte kan säga så mycket mer nu, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl vid Stockholmspolisen.

Vid 20.30 på kvällen finns ingripandepoliser, hundpatrull, spanare på plats i Märsta. Även insatsstyrkan deltar. Polisen har inte hittat någon målsägande och ingen misstänkt är gripen. 

Enligt uppgift till Expressen ska ett vittne ha sett genom fönstret till en lägenhet att en person var fastbunden i en stol. 

– Jag kommenterar inte de uppgifterna i nuläget, säger Mikael Pettersson.

Senare meddelar polisen att man inledde en förundersökning om olaga frihetsberövande men att det senare visade sig att inget grovt brott hade begåtts.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.