Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larm om frontalkrock – vägen helt avstängd

Det är helt stopp i trafiken efter en befarad frontalkrock mellan två bilar i Norrbotten.

– Räddningstjänsten åker dit och vi är på väg med en bil och en helikopter som ska dokumentera, säger Börje Öhman vid polisen i Norrbotten. 

Två personer har förts från olycksplatsen i ambulans.

Den befarade frontalkrocken har, enligt polisen i Norrbotten, skett på riksväg 95/Tallbergsvägen, Långträsk, i Arvidsjaur. Larmet kom in strax efter halv tio på lördagsmorgonen. 

Enligt preliminära uppgifter från polisen har två personbilar frontalkrockat. Räddningsenheter och polis finns platsen. Enligt polisen har vägsträckan stängts av för all trafik under räddningsarbetet.

Oklart skadeläge

"Polisens helikopter som befann sig i närområdet har beordrats till platsen för att vid behov assistera räddningstjänsten och ambulans och för att dokumentera olyckan. Vår markpatrull är ännu inte framme på platsen", skriver polisen i Region Nord på sin webbplats. 

Uppdatering från polisen klockan 10:36:

"Enligt preliminära uppgifter har två personer förts med ambulans till i första hand sjukstugan i Arvidsjaur. För uppgift om skadeläge hänvisas till sjukvården.

Uppdatering från polisen klockan 11:17

"Fordonen är nu flyttade och vägen öppnas för trafik. Olyckan preliminärt orsakad vid omkörning i snörök."

Texten uppdateras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.