Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detonation på hembygdsgård i Vaxholm

Här är tre inrikesnyheter att hålla koll på.
Det inträffade en detonation på en hembygdsgård i Vaxholm under natten mot torsdag.Foto: Brottsplats Sthlm

Boende i Vaxholm har larmat om en hög smäll under natten till torsdag.

– Det har inträffat en detonation på en hembygdsgård, säger Jonas Fröjmark på Storstockholms brandförsvar.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

Larmet om explosionen kom in klockan 01.04 natten till torsdagen. En hembygdsgård har fått skador och flera rutor har krossats.

– Vad vi vet fanns det inga människor i lokalen. Vi går fram med försiktighet eftersom det är någonting som verkar ha exploderat. Vi tar det säkra före det osäkra, men kommer att bedöma om vi kan gå in i fastigheten och undersöka skador, sa Jonas Fröjmark under natten.

Explosion på hembygdsgård i Vaxholm

Polisen i region Stockholm har haft fullt upp under natten och vid klockan 08 på morgonen var platsen fortfarande avspärrad och bombtekniker från nationella bombskyddet på väg.

– Hittills har vi ingen rapport om skadade människor. Men där ska vi undersöka närmare, säger Ola Österling, presstalesperson för polisen i Stockholm.

Räddningstjänsten har sökt med värmekamera för att försäkra sig om att sig om att det inte finns några personer inne i byggnaden. 

LÄS MER: Kraftig smäll mitt i Stockholm
LÄS MER: Explosion vid kyrka i Södertälje