Explosion vid bostad: ”Något har smällt”

Det finns andra nummer än 112 att ringa.
En bil har exploderat utanför en villa.
Foto: PONTUS STENBERG / PONTUS STENBERG
Händelsen inträffade i Södertälje.
Foto: Google maps

Polisen och räddningstjänsten har fått in larm om en explosion i området Karlhov i Södertälje. Bombtekniker har skickats dit.

– Det var en bil som hade sprängladdning i eller under sig, det var en rejäl explosion, säger Roger Magnusson, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Polisen fick in larmet klockan 03.31 på torsdagsmorgonen. Flera personer ringde in till polisen efter att ha hört en kraftig smäll.

– Något har smällt och vi är där och utreder vad det kan vara. En bil som står intill en fastighet är skadad, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl vid polisen region Stockholm.

På bilder från platsen syns bildelar ligga på gatan. Polisen har skickat bombtekniker och tekniker till platsen, och har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. 

– Vi håller på att samla in information om händelsen på olika sätt, bland annat genom dörrknackning, säger Anna Westberg, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

”Det var ingen liten smäll”

Ett område runt platsen är avspärrad och boende i de närmsta husen intill fick stanna inne tidigt på morgonen. 

Räddningstjänsten beskriver explosionen som kraftig.

– Bilen var i bitar som jag förstått, det var ingen liten smäll. Det var en bil som hade sprängladdning i eller under sig, det var en rejäl explosion. Polisen var orolig för sekundärladdningar, så de närmsta villorna fick stanna inne, säger Roger Magnusson, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Det finns inga uppgifter om personskador, men en annan bil i närheten av platsen ska också ha fått mindre skador, enligt polisen.

Trygghetsskapande insats

Polisen har med anledning av explosionen inlett en trygghetsskapande och kontaktskapande insats i området, vilket bland annat betyder extra synlighet i området för att svara på frågor och fånga upp ifall någon vill lämna uppgifter om händelsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.