Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En person död efter lägenhetsbrand

Bild från insatsen i Hässelby.
Foto: Janne Åkesson / Swepix

En person har dött i samband med en brand i ett lägenhetshus i Hässelby gård i västra Stockholm.

– Vi fick in det första samtalet 12.50. Inringare säger att det är en brand, någon säger att det har smällt också, sa Mats Eriksson på Stockholmspolisen inledningsvis.

Polisen utreder allmänfarlig vårdslöshet.

Strax före 13 på torsdagen kom larmet om att det brann i en lägenhet vid torget i centrala Hässelby, ett stenkast från tunnelbanestationen Hässelby gård, i västra Stockholm.

– Vi fick in det första samtalet 12.50. Inringare säger att det är en brand, någon säger att det har smällt också. Så eventuellt någon typ av detonation, men vad det är, om det är glas, det vet jag inte, sa Mats Eriksson på Stockholmspolisen under insatsen.

– En spontan evakuering har skett.

Polisen skrev på sin hemsida att en person har skadats. Senare på kvällen visade det sig att personen dött. Det är en man i 70-årsåldern. Anhöriga är underrättade.

Vid 14.30-tiden meddelade polisen på sin hemsida att de som evakuerat från sina lägenheter kunde återvända. Förundersökning är inledd om allmänfarlig vårdslöshet.

Se också:

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.