Larm om drunkningsolycka i Stockholm

Publicerad

Ett sällskap skulle under natten till lördag ta ett kvällsdopp på Skeppsholmen i Stockholmen när en av personerna plötsligt försvann. Räddningstjänsten larmades till platsen och dykare kunde snabbt hitta den försvunne personen, som sedan fick föras till sjukhus.

Klockan 00:29 natten till lördag larmades polisen om en befarad drunkningsolycka på Skeppsholmen i Stockholm.

– Det var ett sällskap som skulle ta ett dopp där när en av personerna försvann. Då ringde de 112, berättar Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Räddningstjänsten larmade dykare som snabbt befann sig på platsen.

– De fick tag i personen direkt och ambulanspersonal kunde börja med sjukvård på plats innan personen kunde föras till Karolinska. Skadeläget är oklart, men andning och puls var i gång, säger Hans Eriksson.

Han säger att det är svårt att avgöra exakt hur länge personen befunnit sig i vattnet, men att det inte borde ha varit mer än fem till tio minuter.

Vid 6.30-tiden på lördagsmorgonen uppger polisen att tillståndet är mycket allvarligt för en av de två som räddades ur vattnet.

– Läget är väldigt kritiskt, enligt de senaste uppgifter vi fått, uppger Anders Jönsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Polisen misstänker inget brott bakom händelsen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag