Foto: LÄSARBILD
 Foto: LÄSARBILD

Person hittad i vattnet i centrala Stockholm

Publicerad

En person sågs under vattnet mellan Gamla stan och Norrmalm, vid Slottet, på söndagen.

Personen – en man – fick hämtas upp av räddningstjänstens dykare och föras till sjukhus.

– Jag vet inte hur läget på personen ser ut, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Strax efter klockan 18 på söndagen fick SOS Alarm in ett larm om att en person setts under vattnet mellan Gamla stan och Norrmalm i centrala Stockholm, i närheten av Slottet.

– Det var tydligen en medborgare som såg en person som låg i vattnet. Jag vet inte hur läget på personen ser ut. Vi verkar kunna dra upp personen, sa Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar, inledningsvis.

Hämtad av dykare

Kort därefter meddelades att personen var uppe ur vattnet. Räddningstjänsten var där med dykare och fick upp personen – en man.

Hur tillståndet ser ut är emellertid oklart. Hur personen hamnade i vattnet är också oklart.

– Personen är upplockad ur vattnet och förd med ambulans till sjukhus. Jag vet inte hur läget ser ut för personen, sa Mats Almquist vid Stockholmspolisen under den tidiga söndagskvällen.

Vet inte hur han hamnade i vattnet

Johnny Jansson, stationsbefäl vid polisen i City, säger vid 22.20:

– Han är kvar på sjukhuset. Vi vet inte mer än så. Han vårdas där.

Vet ni hur han hamnade i vattnet?

– Nej vi vet inte mer än så, inte mer än att han påträffades i vattnet. Jag vet inte om han var vid medvetande när han plockades upp, säger Jansson.

Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag