Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larm om drunkning – stort räddningspådrag

En person har gått genom isen i Avesta.

Stora räddningsinsatser ryckte ut och en kvinna kunde räddas ur vattnet.

– Hon låg cirka 80-100 meter ut, säger Robert Sundin vid räddningstjänsten.

Kvinnan har förts till sjukhus med ambulans.

Larmet om olyckan kom vid 08.44. Då hade en person synts i vattnet i Dalälven, enligt larmet till SOS cirka 30 meter från land.

SVT Dalarna skriver att personen hade gått genom isen, och ropade efter hjälp. Stora räddningsinsatser skickades till älven och efter ett tag ska en kvinna ha kunnat räddas ur vattnet.

Kvinna räddades ur Dalälven

– Vi fick larm om en eventuell drunkning och åkte dit. Det var en kvinna som låg i älven, cirka 80-100 meter ut i öppet vatten men i närheten av isen, säger Robert Sundin, insatsledare på södra Dalarnas räddningstjänst.

Räddningstjänsten tog sig ut med torrdräkt, boj och bräda och kunde dra upp kvinnan på brädan. När hon räddades ur vattnet var hon vid medvetande, enligt räddningstjänsten.

– Vi skjutsade bort henne till ambulansen för transport vidare, säger Robert Sundin.

Det är oklart hur skadad kvinnan är, men Tommy Lindh vid polisen säger:

– Personen har svårt nedkyld förts till sjukhus med ambulans. Hon pendlade in och ut ur medvetande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.