Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larm om brand på äldreboende

Räddningstjänst och polis har larmats till en brand på ett äldreboende i Storå, rapporterar polisen. 

– Det är en brand i en lägenhet på boendet. Personen som bor i lägenheten ska inte ha befunnit sig i den, säger Stefan Wickberg, presstalesperson för polisen i Bergslagen strax innan klockan 19. 

Branden ska vara släckt. 

Larmet om branden på ett äldreboende i Storå, i Lindesbergs kommun, inkom vid klockan 17.57 på onsdagen. 

– Boendet och närliggande fastigheter har evakuerats. I det här läget ska det inte vara någon fara för de boende, säger Stefan Wickberg strax innan klockan 19.  

När räddningspersonal först kom till boendet var det oklart var lägenhetsinnehavaren befann sig. Han kunde dock lokaliseras utanför lägenheten. 

– Det har brunnit i ett kök i bostaden. Branden är släckt, men rökdykare går in för att kontrollera. Det ska inte finnas någon person kvar i lägenheten, säger operatören på SOS alarm till Nerikes Allehanda

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.