Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larm om båtolycka i Vättern – en saknad

Här är några av dagens största inrikesnyheter.
En person saknas efter en befarad båtolycka i Vättern utanför Motala.Foto: Google maps

En person saknas efter en befarad båtolycka i Vättern utanför Motala. 

Efter en stor räddningsinsats med flyg, helikopter och båtar fick sökandet avbrytas.

– Området är väl avsökt och vi har inte påträffat någon. Vi bedömer att om någon hade funnits med båt i området så hade vi påträffat dem, säger Lina Toresson, räddningsledare vid Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC)

Larmet kom in från anhöriga till den försvunna mannen klockan 14.16 på tisdagen. Han ska ha varit ute för att fiska och enligt inringaren ha hört av sig och sagt att båten tog in vatten, enligt Sjöfartsverket.

– Enligt personen som saknas befann han sig i sjönöd och visste inte var han var. Vi har flera båtar från Sjöräddningssällskapet engagerade och en av Sjöfartsverkets helikoptrar som letar aktivt, sa Fredrik Nordanslätt, kommunikationschef på Sjöfartsverket, där JRCC ingår, på kvällen.

Stor sökinsats på Vättern

Även ett flygplan deltog i sökandet efter den försvunna mannen som pågick väster om Motala och norr om Vadstena

– Det är en mindre båt, en snipa med en person ombord. Vi har helikopter och båtar i området men vädret är ganska okej, sa Lina Toresson, räddningsledare vid JRCC, till TT.

Vid klockan 20.15 på tisdagskvällen hade sökinsatsens pågått intensivt i sex timmar och JRCC bedömde att det saknas förutsättningar för att hitta den saknade.

– Vi hade ett ganska bra begränsningsområde, så inom det området har vi sökt väldigt väl, säger Lina Toresson.

Ärendet är nu överlämnat till polisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.