Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Larm: Bensinliknande vätska i tunnelbanan

En man har hällt ut bensinliknande vätska i en tunnelbanevagn vid Sankt Eriksplans tunnelbanestation i Stockholm, enligt samtal till polisen.

– De säger att det är något som luktar som bensin, men vi har inte fått det bekräftat, säger polisens presstalesperson Eva Nilsson.

Händelsen ska ha inträffat i ett tunnelbanetåg på gröna linjen som var på väg i riktning mot T-centralen. 

Efter att ha hällt ut vätskan ska den misstänkte gärningsmannen ha hoppat av och i stället gått ombord på ett tåg i motsatt riktning, alltså västerut. 

Polisen har fått ett signalement på gärningsmannen.

– Det är det vi letar efter nu på tåg som gick västerut, för att försöka hitta den här personen, säger Eva Nilsson.

Är ni beredda att gå ut med signalementet?

– Nej.

Polisen stoppade tåg

Expressen har talat med SL:s presstjänst som inte har någon information om händelsen och som hänvisar till polisen för information. På sin hemsida skriver SL att det råder oregelbunden trafik på gröna linjen på grund av tidigare ordningsproblem, men det är ännu oklart om händelserna är relaterade.

Eva Nilsson vid polisen säger att polisen initialt stoppade tåg i västlig riktning vid stationerna Stora mossen och Islandstorget, men utan att hitta någon misstänkt gärningsman.

– Tåget hade passerat stationer på vägen dit. Det är möjligt att den här personen gick ombord men hann lämna tåget, säger hon.

Vid 17.20 har polisen ännu inte hittat någon misstänkt gärningsman. Tåget står i depån och polisen är där för att ta reda på vad det är som har hällts ut. 

– Och så tittar vi givetvis på bilder från perronger, säger Eva Nilsson.

Vid 18.45 meddelar polisen på sin hemsida att mannen inte är identifierad men att det finns övervakningsfilm från det aktuella tåget. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mordbrand.