Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lärarförbundet sågar Moderaternas förslag

Foto: Scanpix

Under torsdagen meddelade Moderaterna att man vill införa betyg från och med årskurs tre.

Nu reagerar Lärarförbundet starkt på förslaget:

– Politikerna måste inse att gränsen är nådd, säger Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén.

Betyg från årskurs tre är ingenting Lärarförbundet vill veta av.

Förbundets ordförande Eva-Lis Sirén hänvisar till den färska undersökningen "Låt lärare vara lärare", som visar att nio av tio lärare bara har 15 minuter på sig att planera sina lektioner på grund av hög arbetsbelastning.

Med det nya förslaget från Moderaterna – som partiet presenterade under torsdagen – skulle arbetsbelastningen bli ännu högre, menar Lärarförbundet.

– Vi vill inte ha tidigare betyg, vi vill helt slopa de skriftliga omdömena och vi vill absolut inte ha fler nationella prov. Grisen blir inte tjockare bara för att man mäter den fler gånger, säger Eva-Lis Sirén och fortsätter:

– Det här är en symbolfråga för partierna.

Däremot är förbundet positivt inställt till att Moderaterna vill se till att det finns fler speciallärare i skolan, och att elever i behov av särskilt stöd ska få bättre tillgång till detta.

– Lärare måste få vara lärare, och vi kommer att syna alla politiska förslag utifrån den aspekten, säger Eva-Lis Sirén.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.