En lärare polisanmäldes efter att ha bett elever att kasta sten på en klasskompis. Foto: Skärmdump/Fox 13En lärare polisanmäldes efter att ha bett elever att kasta sten på en klasskompis. Foto: Skärmdump/Fox 13
En lärare polisanmäldes efter att ha bett elever att kasta sten på en klasskompis. Foto: Skärmdump/Fox 13
Nu pågår en utredning efter händelsen. Foto: Skärmdump/Fox 13Nu pågår en utredning efter händelsen. Foto: Skärmdump/Fox 13
Nu pågår en utredning efter händelsen. Foto: Skärmdump/Fox 13

Läraren uppmanade 4-åringar att kasta sten på pojken

Publicerad

En lärare polisanmäldes efter att hon uppmanat fyraåriga elever att kasta sten på sin klasskompis.

Hon ska ha gjort det för att ”lära honom en läxa”, rapporterar Fox News.

”Jag såg på medan ungefär sex småbarn kastade stenar på en pojke”, uppger personen som anmälde läraren.

I videon, som spelades in i Forest City, Arkansas, USA, står en pojke och gråter medan hans klasskompisar kastar stenar mot honom. 

Klippet spelades in på förskolan "Teach N Tend" och händelsen ledde till en polisanmälan.

Förskolan Teach N Tend i Arkansas.Foto: Skärmdump/Fox 13

En lärare bevittnade hur den fyraårige pojken blev tillsagd att sätta sig ner av en lärarkollega.

Pojken ska då ha vägrat sätta sig ner och kastat stenar mot marken omkring sig.

Uppmanades att kasta stenar

Läraren som anmälde händelsen beskriver hur en av de andra lärarna då sa åt de andra barnen att kasta stenar på pojken för att ”lära honom en läxa”.

Barnen lyssnade – och i videoklippet står minst sex av dem och kastar stenar mot pojken.

Här kastar barnen sten mot klasskompisen. Foto: Skärmdump/Fox 13Här kastar barnen sten mot klasskompisen. Foto: Skärmdump/Fox 13
Här kastar barnen sten mot klasskompisen. Foto: Skärmdump/Fox 13
Läraren bad eleverna kasta stenarna. Foto: Skärmdump/Fox 13Läraren bad eleverna kasta stenarna. Foto: Skärmdump/Fox 13
Läraren bad eleverna kasta stenarna. Foto: Skärmdump/Fox 13

Det framgår av anmälan att läraren som larmade polisen filmade och bevittnade hela händelseförloppet:

”Jag såg på medan ungefär sex småbarn kastade stenar på en pojke. Pojken gick ner på knä och höll för sitt ansikte, gråtandes. En röst i bakgrunden sa 'Han kommer lära sig att sluta, okej det räcker'”.

En utredning pågår

Den anmälda läraren förhördes av polis, men menar att hon inte uppmanade barnen.

Hon sa till utredarna att barn kastar stenar hela tiden och att hon inte minns att hon ska ha låtit någon kasta stenar på ett annat barn, enligt Fox News.

USA:s motsvarighet till Socialstyrelsens avdelning för barn och unga i Sverige har en pågående utredning. Läraren eller någon annan har inte gripits.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag