Foto: PrivatFoto: Privat
 Foto: Privat

Läraren Åsas upptäckt på skåpen: ”Blir varm”

Publicerad

När Åsa kom till Nyhemsskolan möttes hon av 400 hjärtvärmande lappar.

Varenda elev, lärare, städerska, vaktmästare och skolsköterska hade fått en unik "alla hjärtans dag"-hälsning på sitt skåp.

– Man blev ju så glad ända in i hjärtat, säger 

Som högstadielärare får Åsa Lawrot Hedlund ibland höra att hennes jobb måste vara tufft. 

I dag visar hon upp en annan bild av yrket.

– Det känns jättefint i lärarhjärtat, man blir alldeles varm av att vi har så fina ungdomar, säger hon.

Alla skåp hade en hälsning. Foto: Privat

 

Foto: Privat.

 

När elever och lärare kom till Nyhemsskolan i Finspång möttes de av hundratals "alla hjärtans dag"-hälsningar.

– Det var ett gäng tjejer i åttan som hade börjat skriva lappar i förväg redan förra veckan för att sätta upp dem. De har jobbat stenhårt för det här. 

 

LÄS ÄVEN: Floristens miss på blommorna till Fredriks fru 

 

Satte upp lapparna i hemlighet

Det visade sig att de satt upp lappar på alla elevskåp, alla lärararbetsplatser, på städerskornas dörr, hos vaktmästarens och skolsköterskan.

– De har varit överallt och inte glömt någon. Alla har fått en egen lapp.

Foto: Privat

 

När alla hade gått hem under tisdagen började eleverna i hemlighet jobbet med att klistra upp lapparna, berättar Åsa Lawrot Hedlund. 

– De har inte gjort det lätt för sig, alla lapparna är unika. De har verkligen gjort ett jättejobb.

– De gick inte ut med att det var de som gjorde det här, de lämnade bara sitt avtryck och gick runt och myste.

Hundrtals lappar med fina budskap. Foto: Privat

På Nyhemsskolan går det omkring 300 elever och inklusive elever på särskolan och all personal var de totalt omkring 400 personer som fick personliga lappar, uppskattar Åsa.

– Deras spontana start på dagen var himla härlig, det spred en så mysig stämning. Det finaste är nästan att alla lappar sitter kvar på skåpen.

– De är verkligen underbara, det är en ynnest att få jobba med tonåringar, säger hon. 

https://www.instagram.com/p/BfMKj8GHHZ-/?taken-by=expressen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


knutby

jess

sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag