Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lärare skickade ”toplessbild” – får sparken från skolan

Lauren Miranda stämmer skolan med hjälp av sin advokat John Ray. Foto: News12
Lauren säger att beslutet är diskriminerande – ”en man som visar bröstet skulle inte få sparken”. Foto: Lauren Miranda

Läraren Lauren Miranda, 25, fick sparken från sitt jobb efter att en bild där hon är naken på överkroppen cirkulerat bland hennes studenter. 

Nu stämmer hon skolan för orättvis behandling, skriver New York Post.

– Det är mina bröst. Det är min kropp. Det är någonting som borde hyllas, säger hon. 

25-åriga Lauren Miranda från Long Island i New York, USA, fick sparken i förra veckan. Enligt henne tvingades hon lämna sitt jobb som mattelärare för en mellanstadieklass efter att en bild där hon är topless börjat spridas bland eleverna, hävdar hennes advokat, John Ray. 

Bilden, som togs för tre år sedan, skickade Lauren till sin dåvarande pojkvän – en lärare på en annan skola i området.

– Det här skulle aldrig hänt en manlig lärare, säger John Ray under en presskonferens om händelsen, skriver New York Post.

Att bilden på Lauren Mirandas bröst spridits gör att hon inte anses som en bra förebild, enligt skolan. Foto: Lauren Miranda

”Bilden är oskyldig”

Advokaten säger att skolledningen felaktigt lade skulden för bildens spridning på Lauren och sparkade henne för att hon inte var en ”lämplig förebild” i skolan. 

– Bilden är oskyldig. Jag har smink i ena handen och tar en bild med andra, säger Lauren Miranda under presskonferensen.

På tisdagen höll Lauren Miranda presskonferens tillsammans med sin advokat John Ray. Foto: News12

På bilden sitter Lauren Miranda ner och fotar sig själv genom en spegel med en handduk runt kroppen – förutom över brösten. Efter att hon skickat bilden till den dåvarande pojkvännen har bilden hamnat på nätet, utan hennes samtycke, hävdar hon. 

– För länge sedan skickade hon en icke-anmärkningsvärd bild till sin dåvarande partner. Aldrig till någon annan. Av okända anledningar fick en student tag i den. Skoldistriktet tog bilden i förvar och sparkade henne eftersom hennes bröst syntes, säger John Ray. 

Med hjälp av sin advokat stämmer Lauren nu skoldistriktet på 3 miljoner dollar, motsvarande över 27,8 miljoner kronor. Hon vill även ha tillbaka sitt jobb. 

Nu kräver matteläraren Lauren Miranda 3 miljoner dollar från skoldistriktet.

Diskriminerande beslut

Lauren Miranda markerar att det enligt New Yorks lagar inte är ett brott att vara topless och att om en bild på en manlig lärare som var topless skulle spridas skulle det troligen inte väcka samma uppmärksamhet. Vilket gör skolans beslut att sparka henne diskriminerande, skriver New York Post. 

Under tisdagens presskonferens säger hon också att hon vill fortsätta kämpa mot skolans beslut för att föregå med gott exempel för sina tidigare elever. 

– Vilket sorts förebild skulle jag vara om jag lägger ner och gömmer mig nu? Jag visar mitt ansikte.

Skoldistriktet kommenterar inte ärendet.