Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lärare på grundskola död efter coronasmitta

Senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Läraren på grundskolan avled efter att ha testat positivt för covid-19. Bilden är tagen i att annat sammanhang.
Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN

En lärare på grundskolan Kågeskolan i Skellefteå kommun har dött efter att ha testat positivt för covid-19, rapporterar SVT Västerbotten

Ett tiotal medarbetare på skolan ska ha testat positivt för viruset. 

En lärare på grundskolan Kågeskolan i Skellefteå har dött efter att ha testat positivt för nya coronaviruset, rapporterar SVT Västerbotten. 

Ett 60-tal av medarbetarna på skolan har testats för nya coronaviruset och ett tiotal av dem ska ha testat positivt, enligt SVT. 

Ingen av eleverna har testats. 

I måndags beslutades det att Kågeskolan skulle stänga fram till åtminstone 4 maj, på grund av lärarbrist då frånvaron varit hög. 

SVT: Läraren blev provtagen tre gånger 

Läraren ska ha blivit provtagen tre gånger innan det kom ett positivt svar för covid-19. 

Sjukdomsförloppet ska ha gått väldigt snabbt efter att det blev kritiskt, enligt SVT:s uppgifter, och en obduktion ska ge svar om dödsorsaken. 

Regionens smittskyddsläkare Gunilla Persson har inte velat kommentera uppgifterna om lärarens död, enligt SVT Västerbotten

Under en presskonferens som kommunen höll tidigare på fredagen så beskrev Gunilla Persson smittsituationen på Kågeskolan som ”unik”. Smittspårning kommer att göras i de bekräftade fallen. 

– Jag tycker att Kågeskolan sticker ut. Det har inte funnits någon skola med liknande problematik varken i länet eller i landet, sa Gunilla Persson som varit i kontakt med Folkhälsomyndigheten om skolan. 

Ökade kontroller – restauranger kan tvingas stänga om inte riktlinjerna följs

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.