Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lappen som förbryllar tusentals svenskar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Tomte med sten"? Ja, tydligen... Vad det nu innebär.
"Vi har klurat och diskuterat, men vi kommer verkligen inte på hur det hamnat där!" säger Magdalena Wallner som upptäckte det roliga tvättrådet.
Många har funderat på vad tvättråden EGENTLIGEN innebär. Men det är minst sagt klurigt.
Foto: Skärmdump, Facebook
"Får bara tomtar tvätta den?" undrar en person.
Foto: Skärmdump, Facebook
Efteråt har Cellbes gått ut och kommenterat tvättlappen på sin Facebooksida.
Foto: Skärmdump, Facebook

Magdalena Wallner gjorde en märklig upptäckt när hon skulle tvätta en bh nyligen.

Det var nämligen något som minst sagt inte stämde med det svenska tvättrådet.

– Jag visade mina arbetskamrater, och alla skrattade! säger Magdalena.

Nu ska det svenska kläd- och postorderföretaget Cellbes gå till botten med tvättlappen som har engagerat tusentals svenskar på nätet i veckan.

Magdalena Wallner, 26, arbetar på ett servicehus och var i full färd med att tvätta åt en äldre dam när hon gjorde en märklig men rolig upptäckt.

– Jag visste att hon hade fått en ny bh så tänkte jag att det är lika bra att kolla tvättrådet så att jag inte förstör den det första jag gör. Och när jag började läsa på lappen så skrattade jag till när jag såg tvättrådet på svenska, säger hon.

Under bh:s svenska tvättråd kunde man nämligen läsa:

"Tomte med sten" – och inget mer.

"Tomte med sten", som sagt...
Foto: Magdalena Wallner

En konstig översättning, kanske?

Nja, det engelska tvättrådet lyder till exempel "Hand/machine wash in laundry bag" och på danska går det att läsa "Håndvask/maskinvask i pose".

– Jag knäppte ett kort på det och visade mina arbetskamrater, och alla skrattade! säger Magdalena Wallner, som strax efteråt lade upp en bild på tvättlappen på Facebook.

Där har teorierna varit många och tusentals människor har roat sig åt det märkliga tvättrådet.

"Vi har klurat och diskuterat"

Den aktuella bh:n köptes, ironiskt nog, via det svenska kläd- och postorderföretaget Cellbes – och på tvättlappen står det dessutom "Cellbes of Sweden".

– Vi har uppmärksammat det som hänt då vi är väldigt aktiva på sociala medier som företag. Det man kan säga är att något har gått väldigt fel, och vi utreder vad och ser över hur det har hänt. Men vi har inte fått något svar, säger Freddy Sobin, vd och koncernchef på Consortio Fashion Group där Cellbes ingår.

Magdalena Wallner och hennes vänner och bekanta har vridit och vänt på tvättlappen men inte lyckats komma på vad som kan ha gått fel.

– Vi har klurat och diskuterat, men vi kommer verkligen inte på hur det hamnat där! Någon har troligtvis haft tråkigt på jobbet. Vi diskuterade Google translate, för där kan det bli mycket fel ibland men eftersom det var rätt på norska och danska så kändes det lite långsökt.

Går ut med uppmaning

Inte heller på Cellbes eller koncernen Consortio Fashion Group vet man vad som har gått fel.

Men om vi spekulerar lite... är det någon i fabriken som har varit busig?

– Vi håller på att se hela processen och kedjan för att förstå vad som gick fel. Men vi har inte lyckats hitta den felande punkten, säger Freddy Sobin.

Efter fadäsen med det märkliga tvättrådet kommer Cellbes nu att ta det säkra före det osäkra även om man, likt många på nätet, tycker att misstaget är en smula underhållande.

– Vi kommer att gå ut med ett meddelande till samtliga kunder som har köpt. För att försäkra oss om att ingen följer det här felaktiga tvättrådet. Hela situationen är lite humoristisk men så här ska det givetvis  inte vara, säger Freddy Sobin.

Magdalena Wallner tar dock det hela med en klackspark.

– En rolig grej som piggar upp en tråkig dag! konstaterar hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.