Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen har släppt namnen på misstänkta självmordsbombare

Polisen i Sri Lanka har släppt namnen på samtliga misstänkta självmordsbombare i terrordåden i Sri Lanka. Foto: MANISH SWARUP / AP TT NYHETSBYRÅN
Skottlossning bröt ut under en av de polisinsatser som ägde rum under fredagen. Foto: STR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Polisen i Sri Lanka har släppt namnen på samtliga misstänkta självmordsbombare bakom terrordåden mot kyrkor och hotell på påskdagen, skriver Sky news.  

Polisen i Sri Lanka har publicerat namnen på alla misstänkta självmordsbombare från de dödliga attackerna som inträffade i huvudstaden Colombo och städerna Batticaloa och Negombo på påskdagen och tog flera hundra människoliv. 

Enligt Sky News sa presidenten på fredagen att polisen letade efter 140 misstänkta terrorister som tros ha kopplingar till terrororganisationen IS. 

Tv-kanalen skriver också på sin hemsida att polisen har gjort razzior hemma hos flera misstänkta.  Sky News utsände reporter uppger under lördagen att 80 misstänkta redan har gripits och blivit förhörda. 

Enligt AP så dog 15 personer, varav sex var barn, i samband med en razzia i Sammanthurai i östra Sri Lanka under fredagskvällen då militärer och misstänkta terrorister hamnat i eldstrid med varandra.