Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Langaren hånas av polis – efter otroliga misstaget

Så mycket knark smugglas in i Malmö.
30-åriga Stephen Best hade stämplat sitt namn på drogerna. Foto: Polisen

30-åriga Stephen Best greps av polisen i West Sussex i Storbritannien, misstänkt för innehav och langning av flera olika typer av narkotika.

Det visade sig att 30-åringen gjort polisens arbete enkelt. Han hade nämligen märkt drogerna med sitt eget namn, skriver brittiska Metro

Stephen Best misstänks ha langat stora mängder cannabis, kokain och MDMA. Polisen hittade drogerna under ett tillslag i hemmet, men 30-åringen lyckades fly från platsen. 

Det var dock inte svårt för polisen att koppla honom till drogerna. Stephen Best hade nämligen märkt narkotikan med sitt smeknamn ”Besti”.

Avslöjad som han var gick han två veckor senare in på en polisstation och lämnade över sig själv.

Men historien slutade inte där. 

Hade cannabis i väskan 

Stephen Best hade för säkerhets skull packat en väska, utifall han skulle bli häktad. När polisen sökte igenom väskan hittade de till sin stora förvåning ännu mer narkotika. Det visade sig att 30-åringen försökt gömma cannabis i väskan för att smuggla med sig det in i häktet. 

Han erkände senare narkotikabrott och dömdes till tre och ett halvt års fängelse. Polisen i Sussex kunde inte låta bli att skriva ett roligt inlägg på Facebook. 

Tillsammans med en bild på Stephen Best skrev de: 

”Det här är Stephen. Stephen har ett förråd fyllt med droger. Stephen märkte drogerna med sitt namn. Stephen var efterlyst och överlämnade sig själv till polisen. Stephen packade droger för att ta med sig in i fängelset. Stephen trodde inte att vi skulle söka igenom hans väska. Var inte som Stephen.”

”Aldrig sett tidigare” 

Utredaren Noel Simmonds menar att utredningen varit unik i många avseenden. 

– Mängden droger var ganska stor. Och även fast det inte är ovanligt att langare ger sina droger namn så har jag aldrig tidigare sett någon som stämplar sitt eget namn på dem, säger han till brittiska Metro och fortsätter: 

– Det är också ganska ovanligt för någon att själv bestämma tid och plats för sitt eget gripande, och ändå dyka upp med droger på sig. Vi hoppas kunna sända en stark signal till de som langar på våra gator.