Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Långa köer utanför Systembolagen

Amanda Broberg Foto: Bilden är tagen 14.42, utanför Systembolaget i Liljehomstorgets galleria.

Köerna har ringlat sig långa utanför Systembolaget under lördagen – som var sista öppna dag innan butikerna håller stängt i fyra dagar. 

– Det är naturligtvis något som har varit väldigt intensivt för våra medarbetare i butikerna, säger Elina Yli-Torvi, pressansvarig på Systembolaget. 

Det är inte bara julklappar och mat som ska ordnas inför jul – många försöker också hinna förbi Systembolaget för att fixa med dryck till helgdagarna. 

På lördagen stängde Systembolaget som vanligt vid 15.00. Men nu dröjer det länge tills man får möjlighet att köpa alkoholhaltiga drycker igen – butikerna öppnar inte förrän på torsdag, efter juldagarna. 

Och strax före stängning ringlade sig kön lång utanför flera butiker i landet. 

NA skriver att det var långa köer utanför Systembolagets lokaler på Kungsgatan i centrala Örebro – och att det var irriterad stämning i kön. 

Utanför Systembolaget i Liljeholmstorgets gallera i Stockholm stod Amanda Broberg, omkring tjugo minuter innan stängning, och köade. 

– Stämningen var ganska god. Även om det var väldigt lång kö, var de väldigt effektiva med att få in folk i omgångar. Jag fick komma in till slut och handla glögg till ett julfirande, säger hon. 

Systembolaget: Mycket folk i butikerna  

Elina Yli-Torvi är pressansvarig på Systembolaget och säger att det har varit väldigt mycket kunder i butikerna, både under fredagen och lördagen. 

– Det är naturligtvis något som har varit väldigt intensivt för våra medarbetare i butikerna, säger hon. 

I Bromma var det kö redan tidigt – bilden är tagen strax efter öppning på lördagsförmiddagen. Foto: Alexander Jönsson

Hon har inte hört att det ska ha varit några stökigheter någonstans i landet, men säger att det kan ha varit långa köer och tagit tid i butikerna. 

– Det händer att vi tar in extrabemanning eller hjälp av kanske vaktbolag för att slussa i köer, när vi ser att det blir väldigt mycket kunder, säger hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.