Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Långa köer att vänta på midsommarafton

STOCKHOLM. En person skadades svårt i en olycka på E 4 i Norduppland.

Annars flöt trafiken dagen innan midsommarafton förhållandevis bra trots att det stundtals var långa köer.

Torsdagen och söndagen i midsommarveckan är de dagar på året när allra flest är ute på vägarna. Midsommartrafiken är också väldigt olycksdrabbad.

Men trafiken på torsdagen flöt på trots att den var tät. Men på sina håll blev det långa köer.

– I Stockholm är det fortfarande köer mot Södertäljehållet och mot Arlanda, men det börjar lätta lite nu, säger Beisi Sundin vid Trafikverkets presstjänst vid 22.30 på kvällen.

Olycka orsakade köer

På E 4 runt Gävle och norrut gick trafiken mycket segt, inte minst på grund av att det varit en del olyckor där under kvällen.

Under dagen och tidig kväll inrapporterades inga svårare olyckor, men vid 21.30 inträffade en allvarlig singelolycka på E 4 i Norduppland, vid avfarten till Mehedeby. Olyckan orsakade kilometerlånga köer.

– En person är svårt skadad och har förts till Gävle lasarett, säger Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

Växelfel orsakade förseningar

På västkusten brukar midsommartrafiken vara intensiv, men enligt Trafikverket har det flutit på bra där.

Tågtrafiken har också rullat tämligen ostört. Ett växelfel i Älvsjö orsakade förseningar på upp till tjugo minuter för södergående tåg från Stockholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.