Manifestationen startade klockan 11 på långfredag på ett 20-tal platser från Höör i söder till Sundsvall i norr.
På E4 i höjd med Härnösand rullade en kilometerlång kortege med 40-50 traktorer. I ett av fordonen satt Fredrik Nordin, vice ordförande i organisationen Landsbygdsupproret. Bakom bildades långa köer, förstås.
Men tanken med aktionen var inte att reta upp bilister på väg till fjällen.
– Vi måste få en ordning på landsbygden och den urbanisering som sker. Snart finns det inga lantbrukare kvar och vi måste ju kunna leva på någonting. Det funkar inte att vi importerar så mycket mat som vi gör i dag, säger Fredrik Nordin och fortsätter:
– Och sen kan man inte fortstätta att lägga ner skolor, matbutiker och mackar i den takt som vi gör. Landsbygden är faktiskt större än huvudstan.
"Vi har bemötts jättebra"
Upprorsmakare Nordin tycker att demonstrationen gick bra, med högt massmedialt tryck och övervägande positiva reaktioner ute bland folk.
– Vi har bemötts jättebra, i Härnösand stod folk på balkongerna och vinkande och bilister gjorde tumme upp.
Landsbygdsupprorets ordförande Erika Sörengård från Ervalla i Örebro kommun hade posterat sig på Mynttorget i Stockholm, där hon förgäves väntade på lantbruksminister Sven-Erik Bucht, S,
– Han hade inte tid, mejlade han. Däremot träffade jag förre ministern Eskil Erlandsson och ett stort antal vanliga konsumenter. Det har varit många bra diskussioner, säger Erika Sörengård.
"Vi vill ha betalt"
Orsaken till avfolkningen av landsbygden är prispressen mot svenskproducerad mat, menar organisationen. Mjölkpriserna är en het fråga.
– Vi vill inte ha något mer stöd, vi vill ha betalt för det vi gör. Det försvinner en mjölkbonde varje dag, det är skrämmande, säger Fredrik Nordin.
Att det blir en manifestation även på långfredag 2017 är sannolikt.
Men är en traktorkortege inte lite lamt om man jämför med till exempel franska bönder, som brukar dumpa ett ton rykande kodynga eller bränna däck på Champs-Elysées när de är förbannade?
– Ha ha, det har faktiskt diskuterats här också, men vi ville hålla oss på en mer sansad nivå. Men risken är att det blir så om inget händer, svarar Fredrik Nordin.