Har du ingen hund? Då kan du låna en på sportlovet. Foto: Colourbox
Har du ingen hund? Då kan du låna en på sportlovet. Foto: Colourbox

Låna hund - på lovet

Publicerad
Uppdaterad
Har ditt barn ett stort hundintresse men saknar en egen hund?
Då kan sportlovet bjuda på ett ypperligt tillfälle för glada möten med våra fyrbenta vänner.
Finns det ingen hund hemma att leka med ordnas under sportlovsveckorna aktiviteter på flera håll i landet där också barn utan hund får chansen att vara husse eller matte under några timmar.

Cirkuskonster


I Haninge, söder om Stockholm, lånar Camilla Stefansdotter ut hundar från Freedom dogs hunddagis. Barnen får bland annat göra lättare cirkuskonster, enkla lydnadsövningar och testa lite agility med hundarna. Förutom att ha kul ska barnen lära sig hänsyn och det ansvar som det innebär att ha hund.
- Tanken är att barn som kanske är allergiska och inte kan ha hund ska få leka med hundar utomhus. Hundarna jag lånar ut trivs jättebra med barn och är lätta att motivera, säger Camilla Stefansdotter.

Får låna en hund


Vid Karlshamns Hundungdoms klubbstuga bjuds det också på hundbus under en av lovets dagar. Klubben samlar då ihop så många av sina medlemmars vovvar som de bara kan. För att låna hund – det är populärt.
- Barnen blir jätteglada bara de får hålla i kopplet och strosa runt. Enda klagomålet brukar vara att det tar slut för fort, säger Jennie Persson från Karlshamns Hundungdom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag