Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnade sin bebis – kan få tio års fängelse

Här hittades barnet av en bilmekaniker. Bebisen kan ha legat i bilen i över ett år.
Foto: Diarmid Courreges

Den mamma som misstänks ha tvingat sin bebis leva i bagageutrymmet på en bil riskerar tio år i fängelse för barnmisshandel, skriver Daily Mail.…

Även hennes pojkvän är anhållen.

Den gravt underutvecklade dottern hittades av bilmekaniker, täckt av sin egen avföring, och var enligt räddningspersonal minuter från döden.

I går skrev flera medier hur en fransk bilmekaniker hittat en blek, undernärd flicka i bagageutrymmet på en bil.

Flickan, som antas vara mellan 15 och 23 månader, var kraftigt underutvecklad och tros ha levt hela sitt liv sin mammas bil.

– Det var en hemsk syn, att se den här lilla flickan i sin egen avföring, oförmögen att hålla upp huvudet och vit som ett lakan, säger Guillaume Iguacel, den mekaniker som hittat flickan till BBC.

Minuter från döden

Enligt räddningspersonal som tidningen La Montagne talat med var flickan minuter från döden när hon hittades, skriver Daily Mail.

Den 45-åriga mamman ska enligt åklagare ha hållit flickans födsel hemlig från såväl fadern som resten av världen.

De grannar som sedan upptäckten uttalat sig i franska medier säger sig inte ha märkt något konstigt med moderns Peugeot, som alltid stod parkerad utomhus på gatan.

Kan få tio år

Paret är nu under övervakning och riskerar tio år i fängelse för bland annat barnmisshandel.

Deras tre andra barn, – fyra, nio och tio år gamla – har omhändertagits av sociala myndigheter.

Om de ska återförenas med sina föräldrar beslutas i dagarna, skriver Daily Mail.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.