Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnade in telefonen – då såg hon vad personalen gjort

Här visar Apple upp sin nya telefon.
Gloria Elisa Fuentes.Foto: SKÄRMDUMP/FACEBOOK / SKÄRMDUMP/FACEBOOK

Gloria Elisa Fuentes lämnade in sin telefon på lagning hos en Apple-butik. När hon fick tillbaka telefonen såg hon att hennes privata bilder hade skickats till ett okänt nummer.

”Jag grät när jag såg det”, skriver Gloria i ett inlägg på Facebook.

Inför att Gloria Elisa Fuentes, från den amerikanska delstaten Kalifornien, skulle lämna in sin mobil hos en Apple-butik för att få sin spruckna skärm lagad tog hon bort flera appar och alla bankuppgifter, skriver news.com.au.

Något hon däremot glömde att rensa telefonen på var bilder.

”Jag hade tänkt ta bort alla mina bilder från min telefon också men jag glömde då de sms:ade mig och ändrade min tid till en tidigare tid, så jag skyndade mig att komma dit”, skriver Gloria Elisa Fuentes i ett inlägg på Facebook där hon berättar om händelsen.

I inlägget menar Fuentes att när hon lämnade in telefonen på Apple-butiken frågade mannen som hjälpte henne två gånger om koden för att låsa upp telefonen. Hon menar att hon där och då ”inte tänkte mer på det”.

Skickade privata bilder

När Gloria Elisa Fuentes sedan kom hem med sin telefon igen och skulle skicka ett sms till en vän såg hon att det hade skickats ett meddelande till ett okänt nummer.

”Jag öppnade det och ville börja gråta. Den här killen hade gått igenom mina bilder och skickat en av mina väldigt privata bilder, som jag tog till min pojkvän, till sig själv”, skriver Fuentes på Facebook.

https://www.facebook.com/gloriaelisa.fuentes/posts/1409607202535792

Vidare menar hon att bilden som hade skickats togs för över ett år sedan och att hon har över 5000 bilder i sin kamerarulle.

Fuentes ska sedan ha gått tillbaka till butiken för att konfrontera mannen som erkände att det var hans telefonnummer, men att han inte hade någon aning om hur bilden hade skickats.

”Butikschefen sa bara att han skulle kolla vidare på detta. Så jag kommer att stämma butiken”, fortsätter Fuentes.

I ett uttalande till Washington Post säger en representant från Apple att de är ”tacksamma att kunden uppmärksammade denna situation”.

Vidare skriver Apple att de ”omedelbart inledde en internutredning” och att mannen i fråga inte längre jobbar kvar i butiken.

Darins telefon exploderade i byxfickan

Darin är student på Rowan University i New Jersey och under en lektion kände han en brinnande känsla från bakfickan.