Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lämnade feministiska sajten – efter konflikter

Cissi Wallin gästade Expressen TV tidigare i år för att prata om starten av Gardet.
Cissi Wallin, Gardets frontfigur. Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

I förra veckan hoppade feministiska sajten Gardets ansvariga utgivare, Karin ”Kajjan” Andersson, av. 

Hon menar att konflikter ligger bakom hennes och andras beslut att lämna – och skriver att Cissi Wallin är ensam kvar på redaktionen. 

– Vi delar inte Karins upplevelse, säger medgrundaren och frontfiguren Cissi Wallin i ett sms.   

Dagens Media rapporterar att den omdiskuterade feministiska sajten Gardet har drabbats av flera avhopp till följd av interna bråk. Sajten har haft flera publiceringar som uppmärksammats. 

I förra veckan slutade Gardets ansvariga utgivare, Karin Andersson, med omedelbar verkan. Samtidigt ska fyra andra skribenter ha försvunnit från hemsidan, enligt Dagens Media. 

”Jag har varit öppen med att jag klivit av både som ansvarig utgivare och redaktör och när jag gjorde det. Jag har heller inga problem med att stå för att oenigheter kring arbetet lett till konflikter som i sin tur lett till organisationsförändringen som nu skett. Utöver det önskar jag den nya ledningen all lycka till i sitt kommande arbete”, skriver Karin Andersson i en mejlkommentar till Expressen. 

”Naturligtvis har det varit konflikter”

Karin Andersson har också publicerat Instagraminlägg som gett en bild att Gardet är drabbat av konflikter: 

”Naturligtvis har det varit konflikter i GARDET. En hel redaktion avgår inte med omedelbar verkan om det inte varit konflikter, det förstår alla och är inget jag har för avsikt att hymla med då det enbart känns oärligt”, skrev Karin Andersson. 

Cissi Wallin kommenterar i ett sms för Expressen: 

”Vi delar inte Karins upplevelse, och att Gardet är i en bättre position än någonsin att få igenom reella förändringar”. 

När Cissi Wallin och de andra grundade Gardet berättade hon i Expressen TV: 

– Gardet är en oberoende feministisk plattform. Den är inte knuten till något politiskt parti. Det är framför allt en plattform för att ge kvinnor en röst. Vi kommer att bedriva granskande grävande journalistik och ägna oss åt opinionsbildning.

LÄS MER: Kutlur-Expressen: Gardet - är det feministernas Avpixlat?