Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Läkarna trodde hennes cancer var könssjukdom

Somnar av att skratta • Svettas blod • Ständigt kåt.
Shannon Menger fick kraftiga magsmärtor.
Foto: Instagram / Instagram
Det visade sig vara en ovanlig tumör.
Foto: Instagram / Instagram

När 20-åriga Shannon Menger började få kraftiga smärtor i magen trodde hennes läkare att smärtorna antingen berodde på en könssjukdom eller en graviditet.

Men det visade sig vara en ovanlig tumör och hon blev tvungen att opereras akut.

– Allt gick väldigt fort, säger Shannon till brittiska Metro.

Amerikanska Shannon Menger, 20, bor i Auckland på Nya Zeeland och jobbar som personlig tränare.

Men i början av året började den träningsälskande 20-åringen få extrema smärtor i magen. Ibland var det så pass illa att hon knappt kunde röra sig. Samtidigt började hon även känna sig väldigt trött och hennes mens blev oregelbunden.

– Jag hade varit trött i ungefär en eller två månader innan jag fick diagnosen, men jag antog att det bara var för att jag gick upp klockan fem varje morgon. I mars märkte jag att min mage kändes hård, som att det var en klump i den och det började göra ont när jag gick eller rörde mig, säger Shannon Menger till brittiska Metro.

Tumör på ena äggstocken

På två månader åkte Shannon till sjukhuset fem gånger. Hon fick då bland annat höra att smärtan berodde på en könssjukdom eller en graviditet.

– De tog tester för båda, men det visade sig att det inte var något av det så jag blev hemskickad igen, säger Shannon till Metro.

https://www.instagram.com/p/B09pDBzAPlZ/

Hennes läkare trodde även att det kunde vara en förstoppning och skickade därför med laxeringsmedel till Shannon. Men inte heller det hjälpte.

Till slut fick hon genomgå ett ultraljud som visade en stor tumör på hennes vänstra äggstock. Blodprov visade sen att det handlade om en ovanlig form av äggstockscancer.

”Tänkte inte så mycket”

Inom loppet av några timmar från det att Shannon fått besked om cancern låg hon på operationsbordet.

– Allt gick väldigt fort så jag tänkte inte så mycket på operationen, jag visste att jag skulle klara mig så jag var inte så värst orolig, säger Shannon till brittiska Metro.

Efter operationen följde en vecka med cellgiftsbehandling som gjorde att Shannon blev svag och mådde illa.

Men bara två veckor efter att behandlingen var klar återvände hon till gymmet och tränar nu tre gånger i veckan.

– Det var väldigt viktigt för min mentala hälsa att komma tillbaka till träningen och det har verkligen hjälpt mig att få tillbaka min energi, säger Shannon till Metro.

Hon delar nu med sig av sin träning i sociala medier och hoppas att hon kan visa andra att fysisk träning kan påverka ens mentala välmående.

– Det finns alltid något att vara tacksam över och du kan alltid hitta en väg ut ur vilka problem du än är i.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.