Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Läkarna misstog cancer för förstoppning

Antalet drabbade ökar varje år.
Aofie Flanagan-Gibbs.
Foto: Privat / Facebook
Aofie dog i sin mammas armar.
Foto: Privat / Facebook

Treåriga Aofie Flanagan-Gibbs dog i sin mammas armar efter att läkarna misstog cancer för att vara en vanlig förstoppning.

– Det var helt oväntat, säger mamman Eilish Flanagan till Daily Mirror

I början av juni i år började brittiska Aofie Flanagan-Gibbs, 3, klaga på smärta i magen.

Under tre veckors tid åkte Aofies mamma Eilish Flanagan in med dottern till sjukhus elva gånger. Men varje gång fick de beskedet att Aofie hade en vanlig förstoppning.

– Som mamma visste jag att det var någonting annat som var fel. Jag blev allt mer orolig och Aofie fick ont på andra ställen på kroppen men läkarna undersökte henne aldrig, säger Eilish Flanagan till Daily Mirror.

Hade ovanlig form av cancer

Bara några dagar efter att de återigen hade blivit försäkrade om att det handlade om förstoppning fick Aofies föräldrar beskedet ingen förälder vill få.

Aofie hade en ovanlig form av cancer i magen. I början av juli i år dog Aofie i sin mammas armar.

– Hon fick ett hjärtstillestånd. Jag höll henne för jag visste att det var något fel. Hon dog i mina armar, säger Eilish Flanagan till Daily Mirror.

Nu vill Eilish sprida kunskap om symptomen och effekterna av den ovanliga sjukdomen.

– Så fort hon hade gått bort och jag var hemma från sjukhuset visste jag att hon inte skulle sluta här. Hennes liv på den här planeten kunde inte bara vara det här. Vi behövde göra någonting för andra barn.

Vill sprida kunskap

Eilish jobbar nu med att starta upp en välgörenhetsorganisation som fått namnet ”Aofies Bubbles”, döpt efter Aofie och hennes shetlandsponny Bubbles.

Förutom att sprida kunskap om den ovanliga cancerformen ska välgörenhetsorganisationen även samla in pengar för att stödja sjuka barn och familjer som går igenom samma sak som Aofie och hennes familj gjorde.

Eilish har även donerat några av Aofies organ till forskning.

– Jag donerade en del av hennes organ, vävnad och tumör till läkare så att vi kan få veta mer om att ge chanser till andra barn. Det kan inte vara förgäves, säger Eilish till Daily Mirror.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.